Sagor och berättelser

Sagor är en viktig del av en waldorfförskolas vardag. Det muntliga berättandet ger barnen tillfälle att göra sina egna bilder och förstå berättelsen efter sina egna förutsättningar. Vi berättar sagor för barnen varje dag. Oftast i samband med samling eller vila, men även vid andra tillfällen då det kan behövas en lugn stund. Tillfälle till vila och lugn är något som vi på waldorfförskolan tycker är viktigt för barnen. Att kunna umgås en stund med sig själv och ges möjlighet till avkoppling är något som är mycket välgörande för barn. Som ett komplement till sagorna är dockspel som oftast spelar upp den saga som man tidigare berättat.

Hantverk och konstnärligt skapande

På waldorfförskolan har det konstnärliga och skapande en stor plats. Vi målar med akvarellfärger, arbetar med bivax, skapar i ull och trä. Även musik och sång finns med i verksamheten. Varje dag har vi samling då vi sjunger och leker. Sångerna och lekarna, rim och ramsor följer även det årstidsloppet. De äldre barnen får prova på pentatonisk flöjt, klangspel och lyra. Varje vecka har vi besök av en eurytmist som kommer och har eurytmi med barnen. << Tillbaka | Fortsättning >>